Grijsheid

Op zich vind ik het niet erg als het regent of somber is buiten. Dat nodigt uit om gezellig binnen wat te doen. Maar wat me zorgen baart is hoe ik zo’n dagen aan voldoende lichaamsbeweging kom. Ik merk dat het er soms zomaar bij in schiet. Een enkel dagje is heus geen ramp, maar ik wil toch graag mijn conditie op peil houden ook zonder dat ik een frisse neus haal. Ik heb bedacht, dat ik elke dag moet proberen om 20 keer onze hoge trap op en af te lopen. Dat is in ieder geval iets. Nog een paar yoga-oefeningen er achteraan en de allerergste stijfheid wordt voorkomen. Vandaag hebben we gelukkig een flink rondje gelopen. Op zich is er niets aan buiten, maar je knapt toch op van die buitenlucht ook al is het grijs en koud. 

12 gedachtes over “Grijsheid

 1. De fa. Ferrara was vanmorgen op tijd onderweg naar Rotterdam voor een uitvaart.
  Mistige rit zowel heen als terug. Sommigen om ons heen vonden het stemmig weer voor een uitvaart. Ik was blij dat het niet regende. En toch hoor ik liever bij dergelijke gelegenheden een merel die zich nergens iets van aantrekt.

  Wat betreft bewegen doe ik ’s morgens eenvoudige Pilatesoefeningen om gewrichten en spieren soepel te houden.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik ken het probleem niet, want ik MOET zeker vier keer per dag naar buiten anders gooit onze Lola me voor de hondenbond 🙂 Zonder hond zou ik ook veel minder buiten komen bij slecht weer, maar we zijn er al zoveel jaren aan gewend, he? Gewoon goede kleding (een bipsenjas met capuchon) en zeker goede schoenen en een stormvaste paraplu. Ik hoor vaak mensen klagen over het weer en dan denk ik: ‘Nou, ik vond het erg meevallen, waar zit je over te miepen?’

  Like

 3. Wanneer ik het huis niet uit hoef, zal ik het ook niet doen. Flauw van mij, I know.. Toch gebeurt het wel eens dat ik mijn camera neem en er op uit trek al is het maar voor een halfuurtje. Ben steeds weer blij binnen te zijn, haha.

  Like

 4. Met dit weer komt er bij mij ook niet veel van, wel naar buiten natuurlijk honden moeten nu ook eenmaal hun behoefte doen, maar kortere stukje. De trap loop ik ongemerkt toch wel een keer of wat per dag, ik zal het eens tellen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s