Hollandse Meesters

In de Hermitage hangen zo’n 62 Hollandse Meesters. Wat is daar nu toch zo bijzonder aan? Die hangen toch ook in het Rijksmuseum en op nog heel wat andere Nederlandse musea? Dat klopt, maar deze schilderijen zijn al tijden niet te zien geweest in Nederland. Ze zijn aangekocht door de Tsaren van Rusland en met name Catharina de Grote was een flinke opkoper van o.a. werk van Rembrandt, Ferdinand Bol, Jan Steen, Gerard Dou en Frans Hals. Het blijkt, dat zij de grootste verzameling aan Hollandse Meesters buiten Nederland in hun bezit hebben. Over een paar maanden gaat het werk weer terug naar Rusland. Dus wil je Saskia van Rijn als Flora ook eens echt zien, dan is het goedkoper om naar de Hermitage Amsterdam te gaan, dan naar die van St. Petersburg.

4 gedachtes over “Hollandse Meesters

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s