Zomaar een winkeltje

Vandaag (6 december) is het de officiële verjaardag van Sinterklaas. Afgelopen maandag maakte ik deze foto van een etalage in Amsterdam. Ik kan hem nu nog net hier plaatsen. Na vandaag kunnen de Pieten weer voor een jaar de kast in.De etalage is van een schattig winkeltje ‘The Amsterdam Duck Store’ waar ze alleen maar badeendjes verkopen, rekken vol. Geen gewone gele, maar je kunt het zo gek niet bedenken of er is een eendje van. Je komt er niet uitgekeken. Koop je er eentje dan testen ze het drijvend vermogen van de eend in een afwasteiltje, dat ingebouwd is in de toonbank.Ze hebben een ‘wall of fame’ met o.a. Elvis Presley en Mona Lisa. Er zijn allerlei beroepsgroepen, maar ook al eendjes in kerstsferen. De etalage zal ondertussen wel al omgebouwd zijn tot iets kerstachtigs. Daar hebben ze genoeg ingrediënten voor in de winkel. Zoek je dus nog een grappig hebbedingetje, dan vind je daar altijd wel iets, dat op iets of iemand van toepassing is. Je kunt ook op hun website rondkijken. Ik heb geen aandelen, ik vond het gewoon leuk om te zien en met jullie te delen.Mijn aandacht werd verder getrokken naar dit mooie gedicht. De dichter blijkt een hele beroemde kunstenaar te zijn, die heel bekend is over de wereld, maar ik had hem even gemist. Of deze kunstenaar bemoeienis heeft met deze winkel, verder dan het gedicht en de overeenkomst van onderwerpkeuze, kan ik niet ontdekken. Maar ik denk wel, dat de winkeliers geïnspireerd zijn door Florentijn.

9 gedachtes over “Zomaar een winkeltje

  1. Ja de grote badeend is van zijn hand maar ook feestaardvarken in Arnhem. Ik ben fan van deze kunstenaar. Hij maakt grote kunst gebruikt vaak dieren en vooral zijn badeend is bekend. Die gaat in verschillende maten de wereld over en hoop ik ooit nog te zien.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s