Gerrit Rietveld-huis

In ons dorp staat een echte Rietveld bungalow. Hij staat al een tijdje leeg, nadat de vorige bewoners, oud-burgemeester van Amsterdam Polak en zijn vrouw, vertrokken zijn. Zo’n ‘stijl-huis’ zal wel erg duur zijn en je moet ook echt een liefhebber ervan zijn wil je er veel geld voor over hebben. ’s Zomers ligt de bungalow wat verscholen achter de bomen, maar nu, dat alles kaal is, ben ik me rot geschrokken van de vervallen staat waarin alles verkeert. Er is blijkbaar daklekkage vanwege het plastic op het dak. De tuin staat zowat helemaal blank. Het is een kwestie van drainagebuizen open houden, zodat het hoge water in de sloot kan lopen. Helaas, er wordt niet goed gezorgd voor het huis. Lang leeg staan komt een woning nooit ten goede, maar als het nog veel langer duurt kan dit huis geschrapt worden van de lijst van Rietveldwoningen. Ik hoop dat er snel een koper komt, want ik vind het eeuwig zonde zo. Hier nog een filmpje uit beter tijden.

 

11 gedachtes over “Gerrit Rietveld-huis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s