6 woordverhaal: Architectuur

                                        Architectuur maakt een muur wel duur                                                                                         (maar dan heb je ook wat)                                                                          

Dit is een stuk van de gevel van het Amrath hotel aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Vroeger was het Scheepvaardijhuis. 6 Rederijen hebben samen dit gebouw in begin 20ste eeuw laten neerzetten, zodat ze een gezamenlijk hoofdkantoor hadden. Je kunt wel zien dat daar het geld zat! Het hele gebouw is opgetrokken in Art Nouveau stijl, oftewel in de stijl van de Amsterdamse school. Ik ben wel blij met die rijke stinkers. Zij zorgen er toch maar voor, dat wij kunnen genieten van architectonische hoogstandjes. En alleen kijken is voor mij genoeg, maar als je wil, kun je er ook overnachten, tegenwoordig.

Meer 6 woordverhalen over architectuur vind je hier.

14 gedachtes over “6 woordverhaal: Architectuur

  1. Stel je nou eens voor dat dit soort dingen niet zouden bestaan. Je moet er toch niet aan denken? Elke keer als ik mooie dingen in bijvoorbeeld musea zie uit het verleden dan realiseer ik me dat die rijkaards ook heel veel goed en bestendigs hebben gedaan. Dus over zuur geldgezeur haal ik altijd mijn schouders op.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s