Teleurgesteld

De laatste twee films, die we zagen in de bioscoop vond ik geen succes. Met een Cinevillekaart loop je gemakkelijk een bioscoop in en laat je je minder leiden door recensies. Vaak pakt het goed uit, maar nu even niet.

Wonder Wheel speelt zich af in de vijftiger jaren op een bijzondere locatie namelijk pretpark Coney Island ( New York) met het tot de verbeelding sprekende reuzenrad op de achtergrond. De regisseur Woody Allan heeft zijn sporen verdiend in het verleden, maar in deze film kwam het er niet uit. In het kort het verhaal, dat bleef hangen in een wat plat melodrama:

Kate Winslet speelt Ginny, serveerster en vrouw van een carouseleigenaar, die valt voor de knappe strandwacht Mickey (Justin Timberlake). Maar als de dochter van Ginny’s echtgenoot na jaren weer opduikt blijkt ze getrouwd met een gangster en doelwit van de maffia. En ook zij heeft haar zinnen gezet op de strandwacht. Langzaam zakt Ginny weg in een zenuwinzinking. 

Bij de film ‘You were never really here‘ vroeg ik me af wat voor bedoeling de maker had met deze verfilming. Wat je ziet is dat men zich heeft uitgeleefd om hele gewelddadige scenes ‘mooi’ in beeld te brengen. De hoofdpersoon, die een spoor van geweld achterlaat, bleef ik gek genoeg sympathiek vinden. Maar ik miste in deze film elk waarom. Wat was de achtergrond, hoe kwam, die man tot zijn daden. Het leek alsof men een kapstok zocht om gewelddadige beelden te maken. Voor mij was er in deze film teveel geweld, naar mijn idee op niks af.

Dit is het verhaal: Joe is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die als een schaduw door het leven gaat. In dienst van een bevriende privé-detective krijgt hij de opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Wanneer hij haar redt uit een bordeel in Manhattan raakt hij echter verstrikt in een wereld van corruptie en wraak en roept hij een golf van extreem geweld op zich af.

4 gedachtes over “Teleurgesteld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s