On body and soul

Van begin tot eind genoten van deze film. Een niet alledaagse liefdesgeschiedenis, ook wel surrealistisch, maar zo goed uitgewerkt, vol compassie en prachtig geacteerd! Ik vind het een aanrader! 

Deze samenvatting stond op de VPRO-site:  Een betoverende liefdesgeschiedenis van de Hongaarse cineaste Ildikó Enyedi opent met een hertenkoppel dat rondsnuffelt in een winters woud. Daarnaast speelt de film zich af in een slachthuis voor rundvee, waar twee medewerkers – financieel directeur Endre en kwaliteitscontroleur Mária – verliefd raken op elkaar. Bepaald soepel gaat hen dat niet af: sinds vijftiger Endre gehandicapt is geraakt aan één arm durft hij niet meer te vertrouwen op zijn aantrekkingskracht. De jonge Mária is opmerkzaam, maar dodelijk verlegen tussen andere mensen. En zo schutteren ze wat af in de bedrijfskantine – het dagelijkse ontmoetingspunt. Tot ze bij toeval ontdekken dat ze ’s nachts dezelfde droom delen, waarin ze als vrije herten rondwaren in een bos. Hier kun je naar de trailer kijken. Ik voeg nog even de prachtige  soundtrack van de film toe. 

3 gedachtes over “On body and soul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s