Charlotte

Een prachtig boek over het leven van Charlotte Salomon een Duitse kunstenares. Haar leven wordt aangrijpend beschreven door David Foenkinos. Het is een veelbewogen leven van een jodin rondom de tweede wereldoorlog. Onvoorstelbaar veel heeft deze vrouw meegemaakt. Haar leven heeft ze helemaal in autobiografische tekeningen (ongeveer duizend gouaches)  vastgelegd, voorzien van tekst.  Het werk is nog tot 25 maart te zien in het Joods Historisch Museum in Amsterdam. Jaren geleden heb ik al die indrukwekkende tekeningen al eens gezien, maar na lezing van dit boek ga ik nog snel een keer om ze nogmaals te bekijken.

Is Amsterdam te ver dan zijn alle tekeningen en bijbehorende muziek ook te bewonderen op deze site.  

6 gedachtes over “Charlotte

  1. Pingback: JHM | Sjannesblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s