Maria Austria

In het Joods Historisch museum kon ik naast  de tentoonstelling van Charlotte ook die van Maria Austria, bekijken, een Joodse fotografe. Ze was naar Nederland uitgeweken vanuit Oostenrijk en is hier blijven wonen. In het verzet heeft ze veel pasfoto’s gemaakt om de mensen aan valse persoonsbewijzen te helpen. Ze heeft ook na de oorlog prachtige straatfotografie gemaakt, maar ook series zoals over ‘het achterhuis’ en portretten. Deze zwart-wit fotografie kon me erg bekoren. Ik vind haar werk prachtig en inspirerend.

6 gedachtes over “Maria Austria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s