Voorjaars-spotting

Het weggetje tussen Zuiderwoude en Uitdam staat erom bekend, dat je daar in het voorjaar weidevogels kunt spotten, terugkomend van hun winterverblijf. Dat was de reden voor ons om daar weer eens te gaan wandelen en meteen te kijken. Op het eerste stuk was het erg stil in het weiland. We zagen welgeteld twee grutto’s. Oei, als dat de maat is voor terugkeer van deze vogels, dan is het slecht met de grutto gesteld. Maar gelukkig spotten we er verderop nog wat meer. Hier al vechtend………, met een kluut op de achtergrond ……….

en dit fotomodel bleef gelukkig lang genoeg zitten voor de foto.

We zagen nog veel meer, zoals deze kieviten, die voor de foto eigenlijk wat ver weg zijn.

Verder was het een imposant gezicht om grote groepen brandganzen te zien zitten

en als ze het op hun heupen krijgen gaan ze vlak voor je opvliegen, prachtig.

Een lepelaar had het erg druk met de visvangst.

En er waren natuurlijk ook de vogels, die hier het hele jaar zijn, maar daarom niet minder mooi, zoals de fuut , de zwaan, de blauwe en de zilverreiger. Kortom, het werd een prachtige wandeling in ons eigen Waterland. In tegenstelling tot wat we aan het begin van de wandeling dachten, was er erg veel te zien onderweg. Ik heb tenminste meer dan 80 foto’s gemaakt!

7 gedachtes over “Voorjaars-spotting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s