Op weg naar Hadrian 4

Wat was het heerlijk, dat we gewekt werden met een stralende zon. Weliswaar waren de plassen op het trottoir bevroren, waren de hoogste heuveltoppen in de verte bedekt met sneeuw en zagen we auto’s vol sneeuw voorbij rijden. Alleen al de aanblik van strak blauwe lucht en zonovergoten land, maakte dat we razendsnel in de startblokken stonden voor onze laatste wandeling van deze korte trip. Degene met wie ik zo graag wandel, had weer een hele leuke route uitgestippeld. Dit keer beklommen we de heuvels ten zuiden van Hexham. Door de bossen liepen we naar Corbridge. Over een landgoed dat hoorde bij ‘the Duke’s house’.

We lieten het bos achter ons en raakten aan de praat met een meneer, die in zijn tuin aan het werk was. Engelsen zijn altijd verheugd als ze mensen uit ‘the Netherlands’ treffen. Ook deze man had meteen verhalen over de oorlog en de mislukte luchtaanval bij Arnhem. De volgende keer als we langskomen, krijgen we thee, beloofde hij ons.

Corbridge blijkt ook alweer een schattig dorpje te zijn, eigenlijk om de oude kerk heen gebouwd.

Even erbuiten lag weer een museum met een Romeinse nederzetting. We gingen niet naar binnen, maar wandelden verder, terug naar Hexham. Tijdens de lunchpauze genoten we van het uitzicht over het dal, waar we vandaag een soort rondtrekkende beweging omheen hadden gemaakt.

We zagen nog lammetjes, fazanten en reeën en dit keer mocht mijn fototoestel uit de tas en kon ongehinderd zijn werk doen.

Het Engelse openbaar vervoer bracht ons waar we wilden zijn. De trein en de bus voelen voor ons als een topattractie.

In New Castle lag de boot op ons te wachten. De zee was iets ontstuimiger dan op de heenweg, maar het was goed te doen. De zon ging onder, maar zakte helaas niet echt in de zee vanwege sluierbewolking. Toch een mooie afsluiting van de reis.

In de ochtend kwamen we aan in IJmuiden. Met een bustransfer stonden we voor we het wisten voor het Victoriahotel in Amsterdam. Van daaruit pakten we de voor ons bekende lijnbus en we waren voor de middag thuis. Een heerlijk reisje, kort maar krachtig, dat smaakt naar meer!

11 gedachtes over “Op weg naar Hadrian 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s