Onze postbode

Onze postbode is een bezienswaardigheid. Sinds hij een jonge hond heeft, rijdt hij met hond en al zijn ronde. Ik vond het heel bijzonder, dat het karretje van de hond net zo oranje was als de zijtassen van Post nl en de kleding van postbode Erik. Ik dacht dat het bezorgingsbedrijf het karretje had geleverd, maar Erik vertelde me, dat het puur toeval was. De pub zat eerst helemaal weggestopt in het karretje, maar hij groeit als kool. Nu heeft hij een nieuwe kar en zit hij steeds parmantig om zich heen te kijken. Het is de bedoeling, dat de hond later, als hij volgroeid is, gewoon mee loopt naast de fiets van de postbode. Maar voor nu is ons dorp gecharmeerd van dit aparte verschijnsel.

Maar opeens zagen we Erik post rondbrengen zonder karretje. O jee, er zal toch niets zijn met de hond? Navraag bij Erik leverde het volgende antwoord op: ‘De hond werkt niet op zaterdag. Hij mag thuis lekker uitrusten’.

19 gedachtes over “Onze postbode

  1. Deze puP (het is geen kroeg) wordt een forse hond, ik denk zelfs een Duitse herder? Die kan straks gewoon naast de fiets. Heel goed geregeld, want zo kan het beestje op zijn gemak veilig kennis maken met de buitenwereld.

    Geliked door 1 persoon

  2. Leuk hoor en ja als je een hond van kleins af aan aan iets went , dan heb je de rest van het leven van de hond er plezier aan. Ik denk toch dat de hond liever mee gaat ook al is het zaterdag want meestal is het zo, waar de bas heen gaat wil de hond ook heen gaan. Bij ons tenminste wel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s