Hoog(s)tepunt

Als je terug wil blikken op je vakantie, is het moeilijk waar te beginnen. Ook omdat ik niet ál te uitgebreid stil wil staan, bij onze prachtige weken in Zuid-Duitsland. Want als ik zou willen, kan ik er weken over bloggen, maar dat wil ik jullie niet aandoen. Bovendien gaat het leven door.

Ik begin daarom maar bij het hoogtepunt, wat ook het hoogstepunt was. Wij beklommen, nou ja, bewandelden de hoogste berg uit de omgeving, de Kandel. Het staat bekend als een pittige klim voor de geoefende wandelaar. (1243 meter hoog) Het was fantastisch de top te bereiken, maar het kostte wel heel wat zweetdruppels. Het eerste stuk was gewoon genieten, vooral van de uitzichten, het lopen langs de wijnvelden, de zon voelen op je huid, heerlijk.

Toen kwamen de bossen, lekker koel, met goede wandelpaden, maar gaandeweg werden de hellingen steiler, het pad rotsachtiger, minder goed begaanbaar. Het vroeg het uiterste van je concentratie. Langzaam sloop de vermoeidheid erin en daarmee ook de vragen. Hoe ver is het nog? Zijn we nu nóg niet boven? Nee de beboste hellingen lieten nog steeds geen blauwe lucht zien. De kilometers op de bewegwijzering slonken wel. Soms was het maar 1/2 kilometer, terwijl je zelf het idee had, dat je een flink aantal kilometers was opgeschoten. Bij een ander stuk was je zomaar 2 kilometer verder. Dat had te maken met paden, die lekker naar boven liepen, de zogenaamde lopers en paden, die je echt lieten klimmen. 

We bereikten de Thomas Hutte. Eindelijk een uitkijkpunt, vernoemd naar een professor, die dit gebied van het Zwarte Woud toegankelijk heeft gemaakt voor wandelaars.Wat waren we hoog, maar het was nóg niet de top, hoewel mijn oren er genoeg voor toeterden. 

Verder maar weer……………………. en daar waren we dan toch echt helemaal boven in een prachtig ‘Alpenweitje’

met als toetje bij het uitrusten, de ene hangglider en deltavlieger na de andere, die van de berg afsprongen.

16 gedachtes over “Hoog(s)tepunt

  1. Zo, wat een mooie ervaringen weer! Een fikse wandeling naar de top, ook voor ervaren wandelaars. Je hebt het weer mooi omschreven en wat een prachtige foto’s. Nu lekker nagenieten.

    Outlook voor Android downloaden

    ________________________________

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat zijn jullie een stel sportievelingen, wat goed. IK heb daar grote bewondering voor. En toen nog naar beneden, moet je ook voorzichtig zijn, denk ik. Wel is het de moeite waard als je jullie foto’s ziet.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s