Verrassingen onderweg

Dan denk je, dat je een fietstocht gaat maken, die helemaal over bekend terrein gaat en dan blijkt, dat je op de ene na de andere verrassende plek terecht komt. We fietsten via Volendam en Edam langs de IJsselmeerdijk naar Warder. Daar stonden her en der borden met informatie over de Zomerroute door de Zeevang. Het was een tocht langs tuinen en kunst. Omdat we ondertussen erge behoefte hadden gekregen aan een andere dan de fietsbeweging gingen we even de benen strekken in een opengestelde tuin van Gerda Leloup. Dat bleek een enorme lap grond te zijn, want we dwaalden over paden, langs vijvers, door bamboetunnels

tot we aan de rand kwamen, waar we uitkeken op een echt Hollands landschap.

De tuin deed ons denken aan een Engelse tuin, maar dan eentje, die niet zo tot in detail was uitgewerkt. De natuur mocht hier ook zelf nog zijn gang gaan op bepaalde plekken. Het was een oase van rust en schoonheid.

We fietsten verder naar Beets. Ook daar waren plekken onderdeel van de zomerroute. Zo ook de kerk die opengesteld was. 

Er exposeerden verschillende kunstenaars hun werk. Ik was vooral onder de indruk van de portretten van Tejo Hendriks in alleen maar grijstinten.

Al vaak waren we langs dit kerkje gereden, maar we hadden het nog nooit van binnen gezien. Dat was echt een verrassing. Zo mooi onderhouden met zulke aparte schilderingen en prachtig kleurgebruik op muren en balken en ook rondom het orgel. Een plaatje was het!

Voldaan door het zien van zoveel moois fietsten we verder, weer richting huis. Daarvoor moesten we de Beemsterpolder van noord naar zuid doorkruisen. Ondertussen waren we weer aan een rustpauze toe. Het bekende oranje bord dat aan geeft dat er een RUST- punt is, kwam als geroepen. We stapten af bij een boerderij.  Het ernaast gelegen tuinhuis was beschikbaar gesteld voor de vermoeide wandelaar of fietser. Maar wat een prachtige locatie was dit!  Heel sfeervol aangekleed was alles.

We zetten thee en zaten prinsheerlijk onder een afdak ervan te genieten. Uit de koelkast kon je appeltaart nemen. Wat een verwennerij. Natuurlijk betaal je er wat voor. Er staat een blikje voor het geld. Als je klaar bent, was je even alles af, wat je gebruikt hebt en zo staat alles klaar voor de volgende gast. Ik vind het fantastisch, dat zo’n boer zoiets moois maakt. Het is een kwestie van vertrouwen natuurlijk, dat de gasten zorgvuldig met alles omgaan. Maar ik weet zeker, juist omdat het er zo mooi uitziet, houden mensen het ook mooi. En het is zo fijn, dat er van die plekken zijn op bepaalde afgelegen gebieden. Het maakt een fiets- of wandeltocht tot een feest. Heerlijk gewoon!

15 gedachtes over “Verrassingen onderweg

  1. Die rustpunten zijn echt leuk. Ons tuincentrum heeft er ook eentje. Laatst heb ik er even binnen gekeken want als je zo vlakbij woont ga je niet zitten rusten daar natuurlijk. Het zag er hartstikke leuk uit en de dames Radder (moeder en dochter) vertelden dat ze niks te klagen hadden over de gebruikers. Alles wordt altijd keurig opgeruimd en betaald. Zij zetten op mooie dagen (met dus veel fietsers) zelfgebakken muffins en cakejes onder een stolp neer, maar altijd zijn er verpakte koekjes en snoepjes. De meeste fietsers zijn grijsbollen en die zijn veel te blij met dit soort leuke gelegenheden. Die maken niks stuk of laten rotzooi achter.

    Geliked door 2 people

  2. Wat een heerlijke tocht hebben jullie gemaakt! Dat kerkje is een schoonheid en dat rustpunt bij de boerin (want je ziet er wel de vrouwenhand in) is geweldig. Tijdens wandelingen hebben wij het ook weleens meegemaakt, zo’n rustpunt maar nooit zo’n mooie.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s