Pieterpad: Coevorden – Hardenberg

Met de R in de maand is voor ons het seizoen weer geopend om verder te gaan met het wandelen van lange afstands-paden. Dus zaten we al in vroeg in de trein naar Coevorden. Daar waren we blijven steken in mei. Net buiten Coevorden leidden de rood-witte bordjes ons een natuurgebied in. Alles leek vrij nieuw aangelegd en eigenlijk vonden we het een heel saai stuk.

Het bleek dat we naar de Drentse poort liepen. Daar voorbij waren we in Overijssel.

We kwamen langs de Vecht te lopen en bij Gramsbergen staken we die over, net als de trein van Blauw-net.

In het dorp vielen we met de neus in de boter. Het bleek dat we er waren op het moment dat de jaarlijkse optocht van de feestweek (Kermis) zou beginnen. Wat een feest! Heel veel publiek stond in het zonnetje te genieten van de carnavaleske bonte stoet, die door de versierde straten trok.

Wij moesten dwars door het dorp. Zodoende zagen we eigenlijk de hele optocht. Groepen en praalwagens namen wat plaatselijke politiek op de hak of hadden zomaar iets lolligs bedacht.

Vanwege het vele publiek langs de weg misten we een afslag. Het was even zoeken, maar we vonden de route terug. Het was heel landelijk, mooie oude wegen met eiken erlangs (helaas vaak aangetast door de eikenprocessierups) en authentieke boerderijen.

Ook in het centrum van Hardenberg klonk gezellige muziek. Hier geen Kermis, maar een dansfestijn. Ik denk dat het een soort reclamestunt was van dansscholen, die graag nieuwe leden wilden binnenhalen. Voor allerlei leeftijden was er wat te zien. Het ballroomdansen vond ik het mooist. Prachtig als je dat zo goed kan.

 

 

Het werd toch een gevarieerde wandeling, waarbij we goed de sfeer geproefd hebben van dit gedeelte van Nederland aan de oostgrens.

6 gedachtes over “Pieterpad: Coevorden – Hardenberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s