Hergebruik

Ik was me er in dit geval niet echt van bewust, dat ik het deed. Wij kopen al sinds jaar en dag geen suiker meer. Wijzelf doen namelijk nergens suiker in, hebben het dus niet nodig. Maar er komt wel eens iemand langs, die wel suiker in de koffie of thee wil. Dat loste ik altijd op, door suikerzakjes, die ik bij mijn kopjes koffie in een restaurant kreeg, in mijn tas te stoppen. Ik deed dat altijd wel een beetje stiekem, hoewel ik er natuurlijk wel voor betaald heb. Maar sinds vandaag is het tot me doorgedrongen, dat deze actie valt onder hergebruik. Ik las ergens, dat men de suiker, die blijft liggen in een restaurant gewoon weggooit. Dat is toch zonde. Bij mij wordt het tenminste gebruikt.

13 gedachtes over “Hergebruik

 1. Hoi Jeanne,

  alsof ik mijn eigen verhaal lees.
  Suiker?
  Ik gebruik het al niet sinds mijn 30ste, geloof ik.
  Of misschien zelfs wel langer.

  Dus… af en toe een suikerzakje meenemen vind ik handig en inderdaad: je hebt er gewoon voor betaald! 🙂

  groetjes van Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

 2. Bleef dat weggooien maar alleen bij een paar zakjes suiker. Ik moet dan altijd denken aan het verhaal van onze zoon die in zijn studententijd bij grote buffetten op het Binnenhof bediende. Er was daar zo’n overvloed dat complete schalen met voedsel, onaangeroerd, zo de container in verdwenen. Het zal wel niet anders kunnen maar ik heb daar grote moeite mee.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik koop ook heel weinig suiker, 2 kilo in het jaar misschien. Ik gebruik alleen suiker als ik een cake bak, want dan stel ik de bloem de boter en de suiker zelf samen.
  Verder neem ik van uit een restaurant alles wat verpakt is mee, suiker melk en soms ook koekjes. Inderdaad wordt de suiker wel eens hard en met de melk is het ook uitkijken want die wil ook nog wel eens zuur worden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s