Marskramerpad: Deventer – Lettele

Na enkele sombere dagen beloofd het dinsdag een zonovergoten en windstille dag te worden. Wij trokken dus de wandelschoenen weer aan. In Deventer lieten we een laatste regenbuitje passeren, voordat we aan de wandeling begonnen. De rest van de dag bleef de lucht strakblauw en de temperatuur was ook hoog voor de tijd van het jaar. We verlieten de stad in noordelijke richting via buitenwijken en parkjes .

We zien duidelijk weer een andersoortig landschap. Het heet hier Salland. Het is hier voller met bosjes en bomenrijen.  Het geeft iets beslotends aan het landschap.

We passeren Diepenveen. We hadden er al rekening mee gehouden dat er nergens iets open zou zijn om even binnen iets te drinken. De lunch nuttigen we dan ook in een park middenin het dorp, in de volle zon, goed voor het vitamine D gehalte. Deze vogel (Buizerd?) zat ook van het zonnetje te genieten.

Lange schaduwen sieren het land, want ook om 2 uur staat de zon niet echt hoog om deze tijd van het jaar.

Het laatste stuk lopen we langs de wetering over zogenaamde kerkenpaadjes,

recht op de kerk van Lettele af.

Dat is ons eindpunt voor vandaag.

We krijgen een privérit van de Buurtbus naar het station van Deventer met de klanken van Normaal schallend door het busje: Oerend hart. Daar treffen we Scrooge aan, die in de beginnende schemering begint op te lichten.

De avond valt en Deventer ligt er sfeervol bij, al helemaal klaar voor het Dickensweekend., dat 14 en 15 december gehouden wordt.  We zijn dus net te vroeg.

15 gedachtes over “Marskramerpad: Deventer – Lettele

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s