Girl

Een heel indrukwekkende film over de 15 jarige Victor/Lara, die met zijn/haar identiteit en gender worstelt. Hij/zij wil graag meisje zijn. Ze kiest voor de onontkoombare weg van hormoonbehandeling met als sluitstuk opereren. Ze zit op de balletacademie. Die combinatie maakt het leven van Lara extra zwaar. Als je ergens kritisch wordt beoordeeld op je lijf en je bewegingen is het wel in die wereld. Ze werkt er keihard aan, om de dansachterstand in te halen, want eerst danste ze als jongen en dat vroeg andere vaardigheden. Ze is erg wilskrachtig.

Heel erg goede acteerprestaties van de jongen die Lara speelde, maar ook van de anderen. Prachtig verfilmd, geen moment op de sensationele toer, maar je wordt meegezogen in de problematiek waar iemand met gender problemen voor gesteld wordt. Een aanrader!

5 gedachtes over “Girl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s