Foodhallen

We gaan wel vaker naar de Filmhallen. Dat is een bioscoop in de Hallen, een voormalige tramremise in Amsterdam. De rails zie je daar nog overal lopen. Er zijn wat winkels en bedrijven en je hebt er de Foodhallen. Dat is een internationale voedselmarkt, waar je ook kunt eten op een soort van overdekt marktplein. Ik heb er nu voor het eerst geluncht. Het is een enorme hal, met aan de kanten overal kleine eettentjes met allerlei buitenlandse gerechten. Je voelt je in het buitenland, omringt door mensen van allerlei nationaliteiten. Het was een bruisend geheel. Je moet je niet instellen op een knus restaurant met persoonlijke bediening. Dan word je teleurgesteld. Maar als je je overgeeft aan al die reuring, je bestelt bij een kraampje wat je wilt eten, ergens anders haal je je drinken, dan zoek je een plek op om te zitten en al etend zie je een film aan je voorbijgaan van mensen, die het gezellig met elkaar hebben. Een leuke plek om je een echte wereldburger te wanen.

11 gedachtes over “Foodhallen

  1. Ik heb het voor het eerst, jaren geleden, meegemaakt in de VS waar meneer F. op congres moest. Inmiddels zijn, net als de Kerstman en Black Friday, de foodhallen overgewaaid naar onze streken. Voor de lunch en reuring is het een prima onderkomen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s