Cold War

Een prachtig liefdesverhaal tegen de achtergrond van het communisme en het IJzeren Gordijn. Een pianist/dirigent wordt verliefd op een zangeres/danseres uit de groep, die hij dirigeert en begeleidt op de piano. Het gezelschap voert volksliederen en dansen op. Prachtige liederen, waar de liefde voor het land uitspreekt. De artistieke vrijheid wordt al meer aan banden gelegd in de naoorlogse jaren. De beide hoofdrolspelers beramen een vluchtplan, als ze vlak bij de grens moeten optreden. De dirigent vlucht het land uit, maar zijn geliefde is niet komen opdagen. Hij bouwt een bestaan op in Parijs, maar vergeet zijn Poolse niet. Na jaren voegt ze zich bij hem, maar het blijkt geen gelukkige keuze. Heimwee doet haar terugkeren. De ontwikkelingen zijn al beklemmender, maar het einde zal ik niet verklappen.

De Oost-Europese sfeer is mooi in beeld gebracht in zwart-wit.

7 gedachtes over “Cold War

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s