HE.RO

HE.RO is de naam van een galerie in Amsterdam Noord in een voormalige fabriekshal.

Ik fietste daar met vriendin H naar toe om de fototentoonstelling te zien van André van Noord een succesvol kunstfotograaf. Hij had ook een 30 jarige modellencarrière erop zitten. Hij was Nederlands meest succesvolle mannelijke model. De tentoonstelling in Noord had te maken met zijn naderende afscheid, want een jaar geleden werd André ernstig ziek. Helaas is hij al een week na de opening van deze tentoonstelling overleden. (10-11-2018) Hij was heel goed bevriend met Marlène Dumas. Dat resulteerde in een schilderij van Dumas (Nuclear family), waar het gezinsportret Voor de baby op gebaseerd is.

Verder een impressie van zijn werk. Van Noord werkt voornamelijk met een technische platencamera, waarvan hij de platen achteraf scant en bewerkt tot beelden. Met als resultaat dat zijn beelden intiem en surrealistisch ogen, als fragmenten uit het onderbewustzijn.

Een bijzonder gebied daar in Noord. Deze galerie ligt verstopt tussen grote fabriekshallen en winkels. Heel verrassend om daar eens beter rond te kijken, want daar gebeurt van alles. We gaan zeker nog eens terug en op zoek naar andere inspirerende kunstuitingen.

8 gedachtes over “HE.RO

 1. Hoi Jeanne,

  Hij is dus nog maar pas geleden overleden.
  Ik had nog nooit van hem gehoord.
  Wel van Dumas natuurlijk.
  Dat portret van zijn familie is daarom des te schrijnend…

  Ik ga er misschien wel naar toe.
  Eens kijken of ik Henry mee krijg. Dis is ook fotograaf! Die kent ‘m vast wel…

  Groetjes van Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

 2. Waarschijnlijk heeft hij zich met zijn laatste krachten nog op kunnen peppen om deze tentoonstelling nog te kunnen realiseren, Toen dat volbracht was verliet de kracht hem, dat zie je vaker. Maar voor een kunstenaar is de dood wél vaak goed voor de bekendheid en de verkoop, bizar maar waar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s