Betje, Dik en Jac.P

Het verband tussen het drietal in de titel is het volgende: Museum Betje Wolf organiseert met regelmaat een avond waarop een schrijver wordt geïnterviewd over zijn oeuvre. Ze noemen het Boeken bij Betje. Dik van der Meulen was dit keer de gast. Het is een geanimeerd spreker. Alexander Reeuwijk, de interviewer had slechts een licht sturende rol in het geheel. Dik van der Meulen geniet bekendheid vanwege zijn bekroonde biografieën van Multatuli en Koning Willem III. Voor zijn boek Over wolven en mensen ontving hij de Jan Wolkersprijs. Op de donkere zolder van het museum is fotograferen erg moeilijk. Maar mijn vriendin, die daar de gastvrouw is, moest ik toch even vastleggen terwijl ze Dik van der Meulen bedankt voor de inspirerende avond.

 

De derde naam in de titel is Jac. P. Thijsse. Dit is het nieuwste boekje van Dik van der Meulen. Hij heeft de natuurbeschermer en schrijver Jac. P. Thijsse hierin heel mooi en indringend beschreven. Zijn kijk op de natuur en zijn liefde ervoor worden heel duidelijk geschetst. Het is bovendien mooi vormgegeven met allerlei plaatmateriaal, dat voor het merendeel komt uit de Heimans en Thijsse stichting. Ik heb dit boekje met veel plezier gelezen. Het komt niet in de laatste plaats door de zeer plezierige schrijfstijl van Dik van der Meulen. Ook is het thema wat me erg aanspreekt (de natuur) en ik ben een fan van Thijsse. Kijk maar hier.

 

5 gedachtes over “Betje, Dik en Jac.P

 1. Hoi Jeanne,

  ja… Jac. P. Thijsse…
  Dat was een geweldige natuurkenner.
  Ik woon 10 minuten fietsen van het Thijsse’s hof in Bloemendaal.
  Dat is zo’n prachtig hof! Helemaal in zijn stijl ingericht.

  Lijkt me een mooi boekje…

  Groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s