Kris kras door Amsterdam

Blogvriendin Marthy kwam naar Amsterdam. Ze wilde graag de nieuwe Noord – Zuidlijn van de metro zien. We starten in Noord onder de overkapping die in de volksmond al buideldier genoemd wordt.

We stapten op verschillende stations uit om de kunst te bewonderen, waarmee elk station is aangekleed. Ik blogde er hier ook over. Inmiddels ben ik verknocht aan deze metrolijn en kon ik Marthy daarom mooi rondleiden. Bij halte Rokin gingen we naar boven. Daar sta je dan bij het prachtige beeld van Mark Manders, dat ’s zomers een fontein is,

en voor boekhandel Scheltema, die daar als een aantrekkelijk cadeautje klaarstaat om uitgepakt te worden. Wij gingen dan ook even naar binnen.

Na een hapje en een drankje, een blik op de Rai en de hoogbouw rondom het WTC in zuid en een wandeling over de Albert Cuyp, was het inmiddels donker geworden. Gewapend met statief gingen we de Herengracht op om wat objecten van het Lightfestival vast te leggen. Er stond een gure wind, maar van het manipuleren met zo’n statief krijg ik het wel warm. Gelukkig zijn er wel een paar foto’s goed gelukt.

Wat kun je toch veel doen en zien op zo’n dagje en niet te vergeten ook veel kletsen!

18 gedachtes over “Kris kras door Amsterdam

 1. leuk is dat hè, ik heb dat vorig ook gedaan met een Maastrichtse vriendin en blogvriendin Thérèse, die inmiddels een soort hartsvriendin op afstand is geworden. We bekeken het indrukwekkend mooie interieur van de Oude Kerk, waagden onze knieën aan de steile trapjes van Onze Lieve Heer op Solder en via de Albert Cuyp kwamen wij terecht op een bankje in het Sarphatipark, waar ik vertelde over mijn kinderavonturen in en om om dat park. We eindigden aan tafel in een origineel indonesisch restaurant op de Ceintuurbaan, met heel lieve bediening. Kan ik aanbevelen! Met lijn 25 naar CS waar we Thérèse veilig op de trein naar Bovenkarspel konden zetten. Maar terug met de tram naar ons logeeradres in het verre westen stuitten we op een blokkade tegenover CS waar een ontspoorde tramwagon dwars op de rails stond. Het ganse tramverkeer lag in de war, maar uiteindelijk was er een die met een omweg toch kon doorrijden en pas na middernacht stapten we uit op het Mercatorplein. Mijn Maastrichtse vriendin vond het een gedenkwaardige avond, vooral omdat niemand boos werd, er ontstond een gemoedelijke lotgenotensfeer. Fijne stad, dat Amsterdam!

  Like

 2. Ik ben ooit eens in Amsterdam geweest en werd meteen als Duitser aangesproken, de eerste keer nou ja, daarna was de liefde over, ik voel me in Utrecht meer thuis.

  Like

 3. Wat een sfeer daar. Ik was nog maar twee keer in Amsterdam. De eerste keer toen ik als achttienjarig nog bij de nonnen op school zat. Een week op schoolreis door Nederland met zuster Reginald en zuster Hugo. Dat waren nonnen met mannennamen. Met twee nonnen naar Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De eerste avond in het hotel in Amsterdam stond ik onder de douche toen we hoteldebotel moesten vertrekken naar een voorstelling van Holliday on Ice. Men vertrok zonder mij. Mijn beste vriendin mocht bij me blijven. We gingen naar de bar in het hotel en vielen daar bij een stel jongens die ons scheutig van drank voorzagen… Zodanig dat ik mij er niet veel meer kon van herinneren de dag nadien. Van Amsterdam in het geheel niet.
  Zo ging dat toen ik achttien was. 😉
  De tweede keer ging ik met mijn dochter. Het viel tegen omdat we geen gids hadden. We liepen constant te zoeken. Moeilijk als je een stad niet kent…

  Geliked door 1 persoon

 4. Leuke dag hadden jullie! En knap hoor “gewapend met statief”. Levert uiteraard mooie foto’s op maar toch blijf ik een haat-liefde verhouding hebben met mijn statief. Een ware worsteling steeds terwijl het een erg gebruiksvriendelijk model is. Waarschijnlijk mijn ongeduld!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s