Terugblik

Voor het eerst gingen we met de kerstdagen weg. Dat kwam door Broes en Storm, de katten van Bea, die verzorging nodig hadden. Over het verzoek van Bea , die ik slechts kende van haar blog, hoefde ik niet lang na te denken.

Het was voor ons een weerzien met Zeeland, zoals jullie in voorgaande blogs hebben kunnen lezen. Hoewel we Zeeland alleen nog maar ’s zomer hebben meegemaakt, mag Winter in Zeeland er ook zijn. We hebben tenminste enorm genoten!

En met de spreuk op het huisje ben ik het dus volledig eens.

We zijn alweer een paar dagen thuis, maar Zeeuws Vlaanderen laat me nog niet los. Helaas hoef ik hier in Waterland niet meer naar de vuurtoren te zoeken, die een markeerplek was voor de plek waar onze heerlijke vakantiewoning stond. We hadden het over ‘onze vuurtoren’. Tijdens onze wandelingen deden we, wie hem het eerste aan de einder zag opdoemen. En zelfs, of juist in het donker, was het die toren, die de richting aangaf met zijn ritme van 10 tellen aan en 4 tellen uit!

16 gedachtes over “Terugblik

 1. zodoende kwam je dus in Zeeuws-Vlaanderen terecht, waar je dus die mooie reeks wandelfoto’s hebt gemaakt. Wordt die voortoren van jou nog verlicht? Ik denk van niet het gaat teugeswoordig allemaal met navigatietechniek. Niet om te snoeven, maar vanuit mijn achtertuin heb ik mooi uitzicht op MIJN kerktoren met zijn verlichte wijzerplaat.

  Geliked door 1 persoon

  1. In 2011 werden de lichten van deze vuurtoren te Breskens gedoofd. Hij had geen nautisch nut meer, was totaal verwaarloosd en men zette hem te koop. Hij is volledig demontabel, gemaakt van gietijzer. In 2013 hebben we met een aantal vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken om de vuurtoren te redden. Hij werd gekocht voor één symbolische euro van de Vlaamse gemeenschap. Deze toren was bezit van België. Als bruidsschat werd de vuurtoren mooi geschilderd en hersteld. Toen begon het echte werk voor de vrijwilligers. Wij proberen per jaar 10.000 euro binnen te halen voor de schilderwerken en het onderhoud. Om de tien jaar moet hij worden geverfd. Dat gaat over zo’n 100.000 euro. Het licht werd dus ook weer hersteld. Het schijnt echter niet meer zo ver en fel omdat het geen nautisch nut meer heeft. Het is slechts een lichtbaken. In ieder geval zijn wij, de bewoners onder de vuurtoren, blij dat het licht weer schijnt. Het was zo doods die jaren dat hij daar afgebladderd zonder licht stond. Wij ijveren verder voor zijn voortbestaan. Volgende week starten we met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen! Wil je meer weten? Kijk dan hier eens: http://www.vuurtorenbreskens.nl

   Geliked door 2 people

 2. Supertof om een logement te koppelen aan opvang voor twee prachtige katten!

  Wij genoten daar ook reeds “a little closer heaven” bij het water en de mooi gestreepte vuurtoren, deze wordt dan ook gewèldig goed in ere gehouden door de vrijwilligers.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s