Films -/+

Cineville pas heeft ons al veel mooie films gebracht, maar er zit er ook wel eens eentje tussen, die erg tegenvalt. Je moet afgaan op recensies. het lijkt of die altijd lovend zijn. Je moet dus van te voren door de regels heen proberen te lezen om voor jezelf te bepalen of het je ook wat lijkt. En soms zit je er dus naast.

Zo ook bij The Favorite. De film is enorm geprezen, maar de trailer kon ons eigenlijk al niet bekoren. De lofbetuigingen gingen maar door, dus wij wilden toch met eigen ogen zien, waarom die film zo goed wordt gevonden. Misschien zagen we iets over het hoofd. Helaas: het was een prachtig kostuumdrama, waarin goed geacteerd werd. Maar wij vonden het over the top. Misschien moest je de humor er van inzien, maar dat was helaas niet onze humor en ook nog eens een té mager verhaal. Nu weten we het, jammer.

Ook zag ik nog The Shoplifters. Dit vond ik gelukkig weer een prachtige film. Het gaat over een groep mensen, die ogenschijnlijk een gezin zijn in Japan. Ze zijn arm en dan zie je dat de ‘vader en de zoon’ samen uit stelen gaan. Ze halen gratis en voor niks alles wat ze nodig hebben aan dagdagelijkse benodigdheden uit de supermarkt. Ze vinden op een dag een klein meisje op straat, die ze opnemen in hun familie. Zoon leert het stelen weer aan zijn zusje enzovoort. De kinderen lijken het stelen als een spel te zien, waar je wel heel serieus mee om moet gaan, maar ze doen het gewoon. Thuis zijn er nog een oma, een moeder en een tante. Met elkaar hebben ze een heel liefdevol bestaan. Totdat de zoon gesnapt wordt en het meisje als vermist persoon gezocht wordt. Prachtig geacteerd, met name door de kinderen.

7 gedachtes over “Films -/+

 1. Sjanne, op de een of andere manier lukt het me niet meer om op je blogs te reageren of ze te liken. Dus geen bericht betekent niet: niet leuk. Dat je het maar weet…

  Hartelijke groet uit dompig zompig Utrecht

  Jos

  Geliked door 1 persoon

 2. Shoplifters zag ik ook, en ik deel je mening volmondig.

  Ik heb echt genoten van deze warme film, omdat -ondanks de kleine criminaliteit- zoveel liefde voelbaar is tussen deze, niet altijd door genen, verbonden mensen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s