Stevensweert

Steeds als we naar Zuid-Limburg gaan, rijden we op de snelweg langs de borden met de naam Stevensweert . Die naam triggerde mij, omdat het maar bij een naam bleef, waar ik geen voorstelling bij had. Inmiddels had ik wel gelezen, dat het een vestingstadje was. Op de terugweg, na onze midweek in het zuiden, sloegen we toch maar eens af naar het eiland in de Maas. Het was duidelijk te zien, dat het dorpje gebouwd was vanuit één kern, waar alle straten op uitkomen.

Daaromheen lagen dan de vestingwerken. We vingen er een glimp van op.

Het was bar koud, somber en alles was dicht. Lang duurde ons bezoek dus niet, maar dit plaatsje gaan we nog wel eens beter bekijken, want er is nog veel meer te zien en te beleven.  Maar dat gaat beter binnen het seizoen van april t/m oktober.

9 gedachtes over “Stevensweert

  1. Ik heb dat ook, dan zie ik een bord, een zijweg of iets anders waar mijn oog op valt en dan wil ik dat gaan ontdekken. Misschien waren wij in vroegere tijden wel ontdekkingsreizigers geweest. Alhoewel, vrouwen in die tijd…..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s