Kijkje in Medemblik

In Amsterdam bespeurden we al heel veel meer drukte, dan in de afgelopen periode. Datzelfde zagen we ook in Medemblik. Een stadswandeling op zondag in het kleine stadje levert het beeld op van volle terrassen, maar vooral gevuld met wielrenners. Al wandelend laat je iedereen achter je.

Mooie verstilde ochtend met een enkele uitvarende boot.

Maar kom je dan bij het station van Medemblik dan zie je daar dat het toeristische circus is losgebarsten. Vanuit de net aangekomen stoomtrein stapt men over op een schip, dat de toeristen weer terug naar Hoorn transporteert.

Zo’n glimmende oude trein blijft toch ook een mooi gezicht.

Ik heb er nog nooit ingezeten, lijkt me een leuke ervaring.

13 gedachtes over “Kijkje in Medemblik

 1. ’t Is best leuk om een keer op de stroomtrein te stappen. Met een beetje geluk reizen er ook West-Friezen in origineel kostuum mee. Allemaal toneel natuurlijk, maar alleen om het taaltje is het al de moeite waard. Je kunt ook gewoon met de streekbus terug naar Hoorn.
  Wij fietsten vandaag door de polder naar De Rijp. Het was opvallend rustig. Genoten!

  Geliked door 1 persoon

   1. Oeps het ging weer te snel. Ik heb natuurlijk wel eens een foto van je gezien, maar ik weet niet of ik je al fietsend herkend zou hebben. We lunchten in Het Wapen van Munster.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ja de rust straat ervan af. Mooie foto’s! Volgens mij is wandelen meestal de manier om het snelst de drukte te ontvluchten, al lijkt dat misschien tegenstrijdig omdat het het langzaamst gaat.

  Like

 3. Ha Jeanne, het schip brengt je niet terug naar Hoorn, maar naar Enkhuizen, eventueel naar het Zuiderzee museum. Vandaar kan je terug met de ns trein naar Hoorn.
  Het trammetje is leuk, maar het duurt héél lang. 🙂
  Grtjs uit West-Friesland

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s