Verona here we come

Gisteren volgden we de rivier de Adige naar het noorden, vandaag ging het in zuidelijke richting naar het oude Verona. Wij bivakkeren in een klein dorp Parona, dat nu onder Verona valt, maar de echte stad ligt op zo’n 6 kilometer afstand. Deze route was door minder mooie natuur dan gisteren. De grote stad was al voelbaar, maar het idee, dat we over het oude jaagpad liepen, waar lang geleden de schepen met goederen door paarden stroomopwaarts werden afgetrokken, maakte deze wandeling speciaal. De eerste brug die we tegenkwamen was een prachtexemplaar.

Ook dit huis, precies bij de trap naar het jaagpad, kon ik niet zomaar voorbij lopen.

En daar was het bord van Verona en onder de brug door lag daar een buitenwijk in zijn volle glorie.

We liepen verder de stad in.We hadden bedacht, dat we vandaag alleen wat rond zouden lopen en alles op ons in wilden laten werken. Een andere keer gaan we dan pas ergens naar binnen. We kwamen evengoed al niet uitgekeken, wat een mooie stad! Welke straat je ook inkeek, alles was even prachtig, zoals ook deze gevels.

Is er een mooiere plek te bedenken voor de ochtend koffie?

Dit gedeelte van de stad is nog maar in een buitenwijk. Hier was het heerlijk rustig en toch al zo mooi, hier op het plein voor de San Zeno kerk.

Morgen zal ik jullie verder meenemen op onze wandeling door Verona.

15 gedachtes over “Verona here we come

  1. Wat een mooie reis, ik ga gauw verder kijken. Maar wat een geduld. ik gun mij meestal geen tijd om van de buitenwijken te kunnen genieten. Dat is volgens mij dan niet het echte werk. Maar door jou verhaal ga ik dat toch heel anders zien

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s