De bergen in

Als ik het van te voren geweten had, was ik niet gegaan. Maar nu achteraf ben ik supertrots: I did it! We maakten ons op voor een laatste grote wandeling. Dit keer gingen we hoger in de bergen beginnen. Deze bergen zijn de voorlopers van de Dolemieten, waarvan we de met sneeuw bedekte toppen steeds al zagen liggen.

De bustocht naar Prun een klein hooggelegen dorpje, was al een feest op zich. Hoewel het nog niet helder was en we nog geen echte vergezichten hadden, was het toch al indrukwekkend. Het eindpunt van de bus was ons vertrekpunt. We liepen het dorp uit, waar weinig levende wezens te bekennen waren,

En gelukkig vonden we al snel de rood-witte bewegwijzering, die vandaag onze steun en toeverlaat zou zijn. De route stond supergoed aangegeven en leidde ons door een prachtig gevarieerd landschap. Uiteraard was er geen stukje van de weg recht. Het was klimmen en dalen, met de klemtoon op klimmen. We genoten van de bloemenpracht,

de bijzondere weggetjes,

de bergdorpjes, die er al desolater leken uit te zien, hoe hoger we kwamen.

Gelukkig brak de zon al meer door de heiigheid heen en kregen we iets meer overzicht van waar we naar toe op weg waren.

De kerk van Cerna was wel ongeveer het hoogste punt van de dag op 740 meter.

De daling zette in recht op het natuurpark af.

Hier wisten we nog niet wat ons te wachten stond. Ik vertel jullie morgen de rest.

13 gedachtes over “De bergen in

  1. Oh, wat prachtig… Wij willen al jaren naar de Dolemieten (in het voorjaar) maar worden steeds ‘afgeschrikt’ door het mindere weer daar. Ik vind het zo leuk om jouw foto’s nu te zien. Het is er echt heel erg mooi!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s