Zwaluwen

Wat een drukte rondom ons huis! Er werd maar heen en weer gefladderd voor ons raam. En warempel, het waren zwaluwen, die in de nok van ons huis druk doende waren. Waarschijnlijk met eten vergaren, maar ik hoop stiekem, dat er een paar een nest gaan bouwen.

Dat zou niet de eerste keer zijn, want 11 jaar geleden probeerden ze het al eens. Vóórdat wij in 2008 in ons nieuwe huis trokken, begonnen er zich al zwaluwen te nestelen. Helaas vonden de bouwers en medebewoners het zonde van het nieuwe huis, dat dan vast onder gescheten zou worden. Ze hebben toen een extra plank aangebracht in de nok, om te voorkomen, dat er een nest gebouwd zou worden. Ik heb dat altijd jammer gevonden.

Als de zwaluwen nu onze nok weer gaan uitkiezen om een nest te maken, hoop ik, dat het ze dit keer lukt. Van mij mag het.  Ons raam zal smerig worden. Vandaag vonden we al takjes op de vensterbank en zelfs binnen. Maar hoe lang duurt nou zo’n periode van nestelen? Maar misschien onderschat ik de overlast. Vooralsnog lijkt het me gewoon leuk. We wachten af en zullen zien.

15 gedachtes over “Zwaluwen

 1. Hoi Jeanne,

  ik zou er mooi niet mee zitten!
  Laat ze maar lekker nestelen en die rommel … ach… so what!
  In de winter slapen onder mijn dakrand altijd een stuk of 10 mussen.
  De volgende morgen ligt de hele vensterbank vol met poepjes…
  Als het regent ruim ik het wel weer op.

  dagdag!
  Groetjes van Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik hoop ook dat ze gaan nestelen.
  Jaren geleden hadden wij ook een nest onder de dakrand, en er viel wel eens een jonge zwaluw door het raam naar binnen. Dat is wel een toestand hoor, zo’n fladderend beest binnen, en zie hem maar weer naar buiten te krijgen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s