Tegenstelling: aankomen – afvallen

Ik zocht in mijn boekenkast en vond de bewijzen, dat ik in mijn leven al vaker het proces van aankomen en proberen af te vallen heb doorlopen. Maar er zullen geen nieuwe boeken meer bijkomen van de een of de andere goeroe. Mijn ervaring is, dat het toch een tijdelijke oplossing is. Even ben je sterk, maar je vervalt uiteindelijk weer in oude patronen. Ik wel tenminste. Ik hou het bij bewust zijn wat je eet en bewegen.

Bij Melodyk vind je meer foto – uitwerkingen over deze tegenstelling.

13 gedachtes over “Tegenstelling: aankomen – afvallen

 1. Hoi Jeanne,

  ja… die boeken ken ik ook!
  En ik geef je groot gelijk: stoppen met diëten. Je wordt er alleen maar dik van.
  Maar wel goed bewegen en edh (= eet de helft!)

  groetjes van Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

 2. Ha, ha, ik heb ook met Sonja Bakker en de BMI-schijf in handen gestaan om er een foto van te maken, uiteindelijk koos ik voor de bakker in Culemborg. Ik mag van mezelf 2 kilo schommelen kom ik daar boven dan neem ik gas terug. Bevalt me al jaren heel goed.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ha, ik ben nog in de ontkenningsfase. Ik moet afvallen, maar wil dat alleen doen door bewuster te eten. Uiteindelijk denk ik dat dat het beste resultaat gaat geven.

  Geliked door 2 people

 4. Ik zat tot vorige week goed in mijn vel met mijn BMI van 23… Tot ik op controle ging bij de gynaecoloog. Daar stond ik in mijn blootje en hij zei dat er wel een paar kilo’s af mogen. Ik was eerst erg geschrokken en gegeneerd. Daarna was ik vast besloten om mij er niks van aan te trekken, maar telkens ik mijzelf nu naakt in de spiegel zie, begin ik toch te twijfelen. De meeste vrouwen van mijn leeftijd zijn zwaarder dan mij. Waarom heeft die man zoiets gezegd? Ik ga er in ieder geval nooit meer naartoe. Hij is professor en had een knappe, jonge stagiaire bij zich. Volgens mij wilde hij indruk maken op haar. Ik weet het niet, ik kan het niet plaatsen, maar hij heeft mij toch erg doen twijfelen en ja… nu ga ik nog een beetje meer op mijn eten letten… Ik eet al drie jaar koolhydraatarm, suikervrij, nooit tussendoortjes, na 19 uur niks meer. Een sporter ben ik niet, maar ik stap en wandel best veel. Ik ben niet van plan om meneer dokter te plezieren een gratenpak te worden. Hij praat mij verdorie anorexia aan. Zo, dat deed deugd. Het moest er eens uit!

  Like

 5. Prima ingevuld 😉

  Gelukkig heb ik me nog nooit met een dieet bezig gehouden simpelweg omdat ik dat veel te zonde vind van al het lekkers waar ik dan vanaf moet blijven, wij hebben dus ook geen weegschaal in huis, nooit gehad ook. (behalve eentje in de keuken uiteraard voor het bakken etc) 😉
  Al die boeken … tja als ze helpen dan is het mooi maar ik geloof daar niet zo in….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s