Hoedendoos

De vraag van Biebkriebels, of er nog meer mensen een hoedendoos hebben, is de aanleiding voor dit blog. Want inderdaad heb ik nog een oude hoedendoos, waar ik het vermoeden van heb, dat hij bij de grootouders van mijn man vandaan komt.

Ooit zat er een zwarte hoge hoed in, samen met kartonnen manchetten en een vlinderdasje. Die hoge hoed gebruikte ik vroeger op school regelmatig bij toneeluitvoeringen, die wij gaven.

Helaas ben ik hem op een gegeven moment kwijtgeraakt, maar de hoedendoos wordt nog druk gebruikt. Niet dat ik veel hoeden heb, maar de zomerhoeden passen er mooi in, zodat ze niet al te stoffig worden.

Bij nadere inspectie zag ik op de bodem van de doos deze oude krant liggen uit 1959. Dat zal uit de tijd zijn, dat mijn schoonmoeder de doos in gebruik had. Het vertelt meteen iets over de achtergrond van mijn schoonfamilie.

8 gedachtes over “Hoedendoos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s