Het Gooi per fiets

Het mooie weer nodigde uit om weer wat actiever te worden. Na thuiskomst van vakantie uit Engeland hadden we weinig meer gedaan voor ons doen. Blijkbaar was het nodig om flink uit te rusten en na te genieten van alle mooie vakantie-indrukken. Maar het ging kriebelen, dus zaten we al om 9 uur op de fiets richting Hilversum. Eerst was het nog wat fris, maar de lucht brak al gauw open. Bij de Schellingwouderbrug stonden we al in de zon te wachten tot de schepen gepasseerd waren.

Voor het eerst fietsten we over de BH brug door de nieuwe wijk IJburg in Amsterdam. Dat was een flinke afkorting van de route en ook leuk om al die nieuwbouw eens van dichtbij te zien. Die brug heeft ook nog een officiële naam, maar die weet ik niet. Je snapt, wel hoe men in de volksmond aan die naam komt.

Al snel zaten we in Muiden aan de ochtendkoffie bij ‘ome Ko’. Geen familie hoor, maar een oeroude kroeg met veel Amsterdamse invloeden.

Via Naarden en de Crailose heide bereikten we Hilversum. Daar lunchten we bij onze familie. We rustten goed uit, want we gingen ook de terugweg fietsen, nog eens 45 km erbij. De omstandigheden waren ideaal, we hadden nog de hele middag om op ons gemak terug te gaan. We gingen natuurlijk niet dezelfde route, maar we reden door het merengebied, Loosdrecht, Baambrugge en Vreeburg. Allemaal schitterende dorpen, waar ik helaas geen foto’s van heb. Fietsend is fotograferen een stuk lastiger, zeker als je zoals wij wel in een bepaalde cadans wilt komen. Dat lukt niet als je overal stil gaat staan natuurlijk.

Na de Loosdrechtse en andere plassen pakten we de oevers van de Waver en de Amstel en voorbij Abcoude en Ouderkerk aan de Amstel fietsten we zo Amsterdam in.

Heen hadden we de stad omzeild, maar als je langs de Amstel rijdt ga je er dwars erdoorheen, tot aan het IJ. Er moest nog even gerust worden en daar kozen we een terras voor uit tegenover het Amstelhotel. We keken op  van de hordes fietsende mensen daar in de stad. Wat mooi eigenlijk, dat zoveel mensen op de fiets naar hun werk gaan. Wij voegden geruisloos in in de meute. Met de pont naar Noord en vandaar uit nog de laatste 11 kilometers naar huis. We hebben weer genoten van het mooie en fietsvriendelijke Nederland.

8 gedachtes over “Het Gooi per fiets

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s