Artis in de avond

Het is inmiddels al een traditie geworden, dat we jaarlijks naar een van de zomeravond-openstellingen gaan in Artis. We hebben een zogenaamde Artisgroep aangemaakt op what’s app, zodat we snel contact kunnen hebben over afspraak en tijd. Gisteren aan het eind van de middag vertrokken we. De weersvoorspelling had het over één bui die nog over moest trekken, daarna zou het droog worden. We namen de gok, dus met tassen vol eten (ons avondeten) ging het richting de hoofdstad. Toen we uit de bus stapten, was het rennen geblazen naar het dichtstbijzijnde bushokje want het goot van de lucht.  Maar het werd droog en de lucht brak open. Een uurtje later zaten we prinsheerlijk in het zonnetje op een terras met een band erbij

aan ons overheerlijke avondmaal. Wie had dat gedacht ! (De fotocollage is niet compleet wat betreft alle lekkers dat uit de tassen kwam)

Langzamerhand gaan alle dieren slapen. We wensten ze allemaal een goede nacht

Bij de chimpansees is dat altijd nog wel een happening. Hoewel we iets te laat waren en de meesten al op kooi lagen, was het leuk om te zien hoe moeder en kind van buiten naar het nachtverblijf gaan en zich nestelen voor de nacht vlak tegen het glas aan met het publiek erachter.

In één van de gebouwen (ik ben de naam kwijt) hadden we nog wel een bijzondere ontmoeting. Deze reptielen-achtige (ook de naam ervan vergeten) had nog geen zin om te gaan slapen en liep doodgemoedereerd tussen de mensen door. Zo bijzonder om te zien.

Kortom, het was weer een geslaagd bezoek!

 

10 gedachtes over “Artis in de avond

  1. wonderlijk beeld, een kameleon tussen de wieltjes, wieltjes waarvan? Er waren nog veel dieren wakker, door de mzuiek misschien? Ik kreeg eens van mijn kleindochter een zomeravondje in Burgers kado, behalve het fluiten van de merels was er geen enkel dier te zien, alle was al op stok.

    Like

  2. Ik denk dat het een leguaan is. Vroeger had ik een collega die er zo eentje in huis had! Weliswaar veilig achter glas in een gigantisch terrarium (het glas spuwde hij vol). Gezellig was hij niet… 😉 Geef mij maar een katje.

    Geliked door 1 persoon

  3. Heel apart om tegen “dierenbedtijd”in een dierentuin rond te lopen. Waarom niet eigelijk zou ik zeggen, daar is misschien wel veel meer animo voor. Nooit geweten dat die mogelijkheid er dus af en toe is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s