Senlis

Senlis ligt op 9 kilometer bij ons vakantieadres vandaan. Dat is voor ons een prima fiets- en loopafstand. Op beide manieren hebben we de stad dan ook bezocht.

Senlis is een aller charmants stadje met oude stadsmuren nog uit de Gallo-Romeinse tijd. De pittoreske smalle straatjes vol keien ademen dan ook nog de sfeer van vroeger. Senlis geniet een beschermde status en dat heeft tot gevolg, dat het stadje heel geliefd is bij filmmakers. We dwaalden er wat rond

en keken even in de kathedraal ‘Notre-Dame’

Door het wegdek is het geen handig stadje voor mensen die moeilijk ter been zijn of rolstoelgebruikers. Ook op hoge hakken lijkt het lopen me hier vragen om ongelukken. Juist hier spotte ik een bijzonder paar ‘hogehak’ exemplaren. Helaas is er iets mis met het verbindingskabeltje om de foto’s van mijn camera op mijn tablet en daarna op mijn blog te krijgen. Die foto houden jullie dus nog te goed.

9 gedachtes over “Senlis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s