Marskramerpad: Lettele – Holten

Je stapt uit de bus in Lettele, loopt de straat uit en je bent buiten. De stilte en de rust komt over je. Heerlijk. Wat een andere wereld hadden we net achter ons gelaten, een drukke bus, veel verkeer, een volle trein. En nu mogen we genieten hier op deze prachtige najaarsdag. We gaan weer verder met het lopen van het Marskramerpad. In december 2018 waren we tot Lettele gekomen. Vrijwel direct liepen we door een mooi groen bos

maar we zagen ook al paddenstoelen. De herfst komt er aan.

De Letterlerleide stroomt door dit Sallandse land.

Stichting IJssellandschap beheert hier het landgoed de Oostermaet. Dat zijn zo’n zeven boerenerven, herkenbaar aan de rode luiken met donkergroene rand. Dit landgoed had nooit een kasteel of zo, maar is ontstaan door land te winnen rondom een moerasgebied. Men wilde er een jachtterrein van maken door in de drassige stukken rabattenbos aan te leggen met aanplant van rodondendrons. Het leverde mooie bossen op met mooie boerderijen.

Een taai stuk wandelweg volgde, vooral veel asfalt helaas. In de buurt van Espelo namen we een pauzemoment. Een met riet bedekte hooimijt deed dienst als RUSTpunt. Dat maakte veel goed.

Gelukkig mochten we de Holterberg nog over. Hoewel de heide grotendeels uitgebloeid was, is de natuur daar prachtig.

In Holten kwamen we uit bij het station, het eindpunt van de wandeling van vandaag. De dag werd afgesloten in Deventer, dat er maar een klein stukje met de trein vandaan is. Dat blijft toch zo’n mooi stadje. We zagen het nu eens op een zomeravond met volle terrasjes. Gezellige plek.

13 gedachtes over “Marskramerpad: Lettele – Holten

  1. En dat vind ik nu toch zo leuk aan jouw blog: mooie foto’s van mooie stukjes Nederland. Extra leuk natuurlijk omdat we het zo vaak ‘moeten doen’ met Franse landschappen! Oei, dat klinkt als klagen…..Doe ik niet hoor, maar die typisch Hollandse plaatjes en jouw wandelbeschrijvingen erbij, maken me toch altijd wel heel blij. Oplossing: gewoon Frankrijk heel vaak afwisselen met Nederland! (Ik volg je blog heel vaak hoor, maar reageer weinig!)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s