Monet in Den Haag

In het Kunstmuseum in Den Haag is een grote tentoonstelling van Monet te zien. (nog tot 2 februari 2020)

Voor het eerst in 30 jaar heeft men in Nederland weer eens ruim 40 internationale topstukken van Monet bij elkaar gebracht. Als ondertitel heet de tentoonstelling Tuinen van Verbeelding. Daarmee aangevend, dat men zich specifiek heeft gericht op zijn tuinschilderijen. Treurwilgen, blauwe regen, rozen, lissen en waterlelies zijn vooral de thema’s. De eerste zalen waren voorbereidende oefeningen voor zijn Grandes Décorations. In de laatste zaal zag je dan ook de topstukken hangen, subtiele waterlelies, vijvers en de Japanse brug in de tuin.

De filmzaal liet de tuin in Giverny zien in zijn huidige staat. Monet heeft hem aangelegd en het was zijn onuitputtelijke inspiratiebron. Bij het zien van de zomerse beelden van de tuin naast alle prachtige schilderijen komt deze plek in Noord Frankrijk weer hoger op mijn wensenlijst om eens te bezoeken.

10 gedachtes over “Monet in Den Haag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s