Marskramerpad: Delden – Zenderen

Van het weer hoefden we niet veel te verwachten, het zou donker en somber worden, met (zo goed als) geen regen. Maar wat een leuke verrassing viel ons ten deel, bij ons startpunt in Delden. De maandelijkse zaterdag-markt kreeg al een aardig kersttintje. Er liepen overal Dickensfiguren in de rondte. Scrooge en zijn compaan wilde wel even poseren. Hartverwarmend waren de klanken van de winterhoorns. En dan te bedenken, dat de eigenlijke Kerstmarkt pas voor 14 december staat aangekondigd. Hier in Twente maken ze er werk van! Wat een leuk dorp.

En wij stonden nog maar aan het begin van onze etappe. Het eerste stuk ging over landgoed Twickel. Ook al geen straf. Hier waren wij al vaker geweest, maar in andere jaargetijden, maar ook in deze herfst/winter omstandigheden is het hier prachtig. Het kasteel en park waren niet toegankelijk, maar het land eromheen met verspreid liggende boerderijen zijn ook het bekijken waard.

Met het passeren van de watermolen bereiken we het einde van het uitgestrekte landgoed.

We liepen een bosgebied binnen met heideveldjes.

Het heeft blijkbaar erg veel geregend want het water in een bos stond gelijk met het pad en soms stroomde het over.

Wat volgde was een modderige route langs een riviertje door de Zenderense Esch. De alleenstaande bomen zijn imponerend hier.

We naderen Zenderen. Van verre valt al de katholieke uitstraling op. We komen langs een ommuurd klooster met kapel. De muren hebben aan de buitenkant de kruiswegstaties meegekregen van het lijdensverhaal van Christus.

En zo liepen we het dorp binnen op zoek naar een bushalte.