Hotelrijk

In ons dorp zitten vrij veel AirBnB’s. Een geliefd plekje zo dicht bij Amsterdam. Maar wat je zo op het eerste gezicht niet zou verwachten is dat zo’n klein dorpje als het onze (2000 inwoners) wel vier hotels heeft. Maar het is toch echt waar! In ons park zetelen twee insectenhotels. Eén grotere bij de insectentuin en de andere bij de ingang van het van Oorschotplantsoen, zoals ons park officieel heet. Insecten kunnen in ons dorp dus goed logeren.

Dat geldt ook voor spechten zoals deze boom en het naambordje ons vertellen.

Dan hebben we achter ons huis nog een boom, waar uilen bivakkeren. Er zijn zo’n 5 tot 10 plekken. Deze roestplaats, zoals een hotel voor uilen heet is wisselend in bezetting, maar er zitten altijd wel een paar ransuilen in de boom.

De bovenstaande foto is van vorige winter, maar nu het bladerdek dunner wordt, komen deze vrienden weer beter in het zicht te zitten, zodat ik een beetje scherpe foto kan maken.

12 gedachtes over “Hotelrijk

 1. Ohhh Sjanne,

  wat geweldig!
  Ik ben helemaal gek op uilen en die bivakkeren dus vlak bij jou!
  Wat een kado…
  Ik ga het overigens maandag over een uil hebben, of eigenlijk… over een haiku…

  Groetjes, Marlou

  Like

 2. Mooie foto’s voor ik het vergeet. Heerlijk die uilen in de tuin…Ik had voor je daar eens foto’s van liet zien nog nooit ergens gezien. Maar dat insectenhotel mag er ook zijn. Ik moet me beperken tot de familie mees, een roodborstje en een paar winterkoninkjes.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh zeg, die uilen, wat mooi. Prima op de foto gekregen .
  Insecten hotels vind ik zo leuk, hier thuis hangt er sinds een half jaar ook een maar helaas zit er niks in. Misschien moet er eerst de geur van de nieuwigheid af gaan. Ik wacht maar af.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s