Midwinterlicht

Vanmorgen heb ik geprobeerd het midwinterlicht te vangen met mijn camera. Deze tijd van het jaar hoef je niet echt vroeg op om de zonsopkomst te registreren, maar de schemering kent rondom dat moment veel kleurschakeringen. Ik moet eerst nog even fietsen om buiten het dorp te komen. Er was vanmorgen een prachtig rode gloed te zien, maar ik was nog niet op de plek van bestemming. Ik was bang dat het weg zou zijn, dus ik pakte mijn statief toch maar alvast onderweg uit met deze snelle foto als resultaat.

Ik was duidelijk toch weer iets te laat vertrokken. Toen ik een geschikte plek met uitzicht over ‘de Leek’ had gevonden, was de lucht saai en bewolkt. Toch maar alles geïnstalleerd, want ondertussen weet ik wel hoe veranderlijk de luchten kunnen zijn. En inderdaad werd mijn geduld beloond. De zon piepte er weer tussendoor.

Wat een genot om hier te wonen en elke morgen eerste rang te zitten bij dit natuurverschijnsel.

13 gedachtes over “Midwinterlicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s