Delfts blauw en (Ver)meer

Zeven vrouwen hadden gehoor gegeven aan de oproep op FB om een fotowalk door Delft te doen. Het moderne station was ons startpunt. De zon scheen, het was niet koud en we hadden er zin in.

Maar eerst gingen we op zoek naar koffie. We maakten nader kennis met elkaar. Grappig genoeg was één van de deelnemers blogvriendin Els. De routebeschrijving bracht ons bij de Oostpoort van het historische Delft. Dat is de enig overgebleven stadspoort en die werd zelfs al in 1400 gebouwd.

We liepen terug richting het centrum, waar nog meer highlights te zien zijn. Maar onderweg keken we onze ogen al uit. Sfeervolle gevels,

grachten

en allerlei bijzondere dingen, waarbij je je afvraagt wat Delft toch met fietsen heeft.

Met een stel fotografen doe je heel lang over een kilometer, maar dat deert niemand. Het is genieten op de vierkante kilometer!

De Nieuwe Kerk is bekend omdat daar de grafkelder van ons Koninklijk Huis ligt en als begraafplaats van Willem van Oranje, die daar zijn praalgraf heeft.

Wij liepen er alleen maar omheen en bekeken hem van alle kanten.

Wat is tie hoog! Na de Dom van Utrecht is hij dan ook de hoogste van Nederland!

Over een gezellige markt

gaan we naar de Oude Kerk

met daar vlakbij het Prinsenhof, waar de trap te vinden is waar Willem van Oranje in 1584 door Balthasar Gerards werd vermoord. Wij bleven buiten, want je kunt niet alles zien op één zo’n dag.

We zijn onderweg genoeg Delfts blauw tegen gekomen, zodat we er niet omheen konden dat we in Delft rondliepen.

Kunstschilder Vermeer heeft met zijn prachtige schilderijen Delft natuurlijk op de kaart gezet. Daarom word je dan ook herhaaldelijk aan hem herinnert op zo’n wandeling. Zo liepen we naar de mogelijke locatie voor het schilderij Het straatje van Vermeer. Dat was wel ietwat teleurstellend, maar je moet het natuurlijk gezien hebben. (rechtsonder)

We bereikten de rondweg waar we aan de ene kant zicht hadden op een oude molen

en aan de andere kant op het nieuwe hypermoderne stationsgebouw. Ons rondje was klaar. We hebben genoten van het kleurrijke Delft!

13 gedachtes over “Delfts blauw en (Ver)meer

  1. Ooit jaren geleden waren we er al eens. Maar dat het zo mooi is, herinner ik me niet. Daar moeten we weer eens naar toe. Je maakte geweldige foto’s. Mooie van de grachten, Grappige van de dames op de bank. Heerlijke foto. 🙂 Mooie collage’s ook. Als reclamevrouw voor Delft ben je meer dan geslaagd. Ik ga!

    Geliked door 1 persoon

  2. origineel idee, dat is dè manier om gelijkgezinden te ontmoeten. Allemaal mooie foto’s, ofschoon het riskant is om een bouwwerk van onderaf te fotograferen.Voor mij is het meest sprekende thema toch weer die klassieke fiets tegen de brugleuning.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s