JazZ!Zijlstra

Op uitnodiging van onze vrienden J & M zaten we afgelopen zondag, met het winderige en regenachtige weer in Theater de Verbeelding in Purmerend. Een muziekmiddag met Jeroen Zijlstra stond op het programma. Jeroen’s luisterliedjes zijn ons welbekend. Zijn CD hebben we vaak beluisterd. De liedjes gaan over zijn vroegere leven als visser, woonachtig op Wieringen, tegenover de kerk van Oosterland. Altijd leuk als je daar ook een beetje bekend bent en iets hebt met de bezongen plekken. Jeroen woont inmiddels al lang in de omgeving van Amsterdam en hij heeft daar ook liedjes over geschreven, zoals Durgerdam slaapt. Dit lied was de toegift, want het hoorde bij zijn oude repertoire.

De rest van het programma was nieuw en een soort try-out in een jazz-jasje gestoken. De teksten spraken me nog niet zo aan, als die van de oude vertrouwde liedjes, maar de jazz muzikanten maakten er een swingend geheel van. Je kunt minder leuke dingen doen op een regenachtige zondagmiddag.

10 gedachtes over “JazZ!Zijlstra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s