Tegenstelling: uit – aan

Bij het fotograferen is het onhandig om handschoenen te dragen. Het lukt dan niet om de knoppen van de camera te bedienen, tenzij je hele dure handschoenen hebt, die speciaal voor dit doel gemaakt zijn. Die heb ik niet, maar ik heb wel snel last van koude handen, dus ik heb wel handschoenen nodig. Ik loste het op, door van mijn gebreide handschoenen de topjes af te knippen. Ideaal zo, lekker warm en ik kan toch alles doen. Dus ik heb ze wel aan en toch ook weer niet.

Het ziet er wat gerafeld en armoeiig uit, dus ik kocht ook vingerloze handschoenen met een kapje, zodat de vingertoppen warm blijven tussendoor. In de praktijk echter blijven mijn afgeknipte handschoenen favoriet!

Meer over deze tegenstelling lees je hier.

10 gedachtes over “Tegenstelling: uit – aan

 1. Ha Sjanne,

  haha… moet ineens denken aan de melkboer, die vroeger bij iedereen in onze wijk aan de deur kwam.
  Die man kon natuurlijk ook geen echte handschoenen dragen.
  Wat zal die het, ondanks die speciale handschoenen toch regelmatig koud gehad hebben!

  Lekker afknippen die hap en klikklak… foto’s maken.
  Gelijk heb je!

  Geliked door 1 persoon

 2. Helemaal waar, ik heb ze ook, speciaal gebreide …. Je kunt ze tegenwoordig ook kopen met ‘overkappingen’ … hoe leg ik dat uit…. de hand in een handschoen… en het deel waar de vingers in kunnen zit aan de binnenkant van de hand gewoon aan genaaid maar aan de bovenkant van de kant niet…. je kunt ze dus naar believen over de vingers slaan of in de hand laten bungelen… als ik het niet vergeet zal ik mijn schoonmeisje vragen een foto van de hare te maken zodat ik jou die kan mailen…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s