Schoonmaak

Op meerdere fronten leek het gisteren wel grote schoonmaakdag. ’s Morgens om 9 uur parkeerde er al een auto voor ons huis, waaruit allerlei apparatuur werd geladen en naar boven gesjouwd.

We hadden namelijk een bedrijf geregeld, dat de kanalen van ons mechanische ventilatiesysteem kwam reinigen. We wonen bijna 12 jaar in ons appartement en sinds we hier boven wonen heb ik geleidelijk aan allergieklachten ontwikkeld. Ik bleek hooikoorts te hebben, maar als die het hele jaar aanhoudt, moet het toch ook iets anders zijn. Ik ontdekte dat een buurman dezelfde verschijnselen had als ik. Ook hij liep bij tijd en wijle te niesen als een gek en het water stroomde zijn neus uit. Wat ik al langer vermoedde, dat de klachten misschien door het nieuwe huis konden komen, werd wat concreter. In de woning van mijn buurman zijn de ventilatiekanalen ongeveer een maand geleden schoongemaakt en hij heeft sindsdien geen last meer. Ik hoop zo, dat mijn zakdoeken ook in de kast kunnen blijven. Nog even afwachten. Maar als je ziet hoe smerig het was voor

en na de behandeling,

dan moet het in ieder geval toch schone lucht opleveren. Zo’n behandeling schijn je sowieso om de 5 á 6 jaar te moeten doen, dus het werd wel tijd, maar wisten wij veel.

In de middag moest ik vervolgens naar de mondhygiëniste voor de vier- maandelijkse schoonmaakbeurt. Alle bacteriën moeten weer opgeschud worden, zodat ze zich niet al te diep in mijn pockets nestelen en blijvende schade aanrichten. Ik heb namelijk erfelijke paradontitus. Dat houdt in dat mijn tandvlees bij slecht onderhoud heel erg de neiging heeft zich terug te trekken, met als gevolg loszittende en uitvallende tanden. Omdat ik nog lang niet aan een kunstgebit toe ben, poets ik me elke dag rot en neem ik het regelmatig terugkerende bezoek aan de mondhygiëniste maar voor lief. Mijn kwaal klinkt erger dan ie is, ik merk namelijk verder niks, als je maar goed onderhoud pleegt.

Bij schoonmaken hoort lente, dus, lente kom maar op, ik ben er klaar voor!!

12 gedachtes over “Schoonmaak

 1. ha Sjanne,

  zoooo… dat is niet niks
  Ik hoop echt, dat je van je allergie af bent en niet meer de hele dag hoeft te niesen.
  En wat betreft de schone tandjes… ik poets wel de hele dag door lijkt het wel.
  Ik kreeg de tip van mijn mondhygienist: ragertjes met tandpasta er op gebruiken.
  Oké… dat ben ik dus nu aan het doen.

  Hou het schoon en kom maar op met de lente!
  Prettig weekend van Marlou

  Geliked door 1 persoon

 2. sommige mensen kunnen helemaal niet tegen een ventilatiesysteem, op kantoren is het vaak een regelrechte ramp.je krijgt ook de rook van de stiekeme pleerokers.
  Bij ons in de prestigieuze biblioteek in de Céramique was het op de vierde verdieping, waar de wetenschappelijke boeken lagen, niet te harden van de geur van kaaskroketten. Ze hebben er iets aan gedaan maar dat heeft veel geld gekost.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat zijn inderdaad van die dingen die, doordat je het niet weet, voor onaangename verassingen kunnen zorgen. In grotere bedrijven zit er meestal een drukverschilmeting op om de vervuiling te bepalen. Ik hoop dat het snel beter gaat met de allergie.

  Geliked door 1 persoon

 4. Leuke combinatie maak je ervan! Die schoonmaak van het ventilatiesysteem en de schoonmaak van je gebit! Ik geloof dat ik trouwens de voorkeur geef aan het poetswerk aan het ventilatiesysteem, meer dan aan het ‘geschraap’ aan m’n gebit. Ben afgelopen vrijdag bij de mondhygiëniste geweest. Altijd blij dat dat weer achter de rug is!
  Wat betreft dat ventilatiesysteem, ik duim voor je dat je allergieklachten nu minder worden!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s