Als we internet toch niet hadden……………

Nu alle sociale contacten in de ban zijn gelegd, hou je opeens zeeën van tijd over. Er is natuurlijk altijd genoeg te doen in huis, denk aan schoonmaakklusjes en zo. Helaas ben ik daar niet zo van. Gelukkig hebben we een overzichtelijk appartement, waardoor alles snel schoon is. Naast flinke wandelingen van huis uit, want het openbaar vervoer wordt gemeden, bestaat de rest van de tijd toch uit binnen zitten. O ja het balkon is er nog. De violen staan alweer in de bakken en de hogedrukspuit heeft daar ook zijn werk al gedaan. Nu is het alleen nog wachten op de zon en warmere temperaturen om daarop te zitten .

Blijft over het binnen zitten, bijvoorbeeld met een boek op de bank. Je zou denken, dat ik me daar nu eens de rust voor gun, maar nee, ik heb het zo druk als een klein baasje en dat komt door internet. Ik heb nog nooit zoveel sociale contacten gehad als de laatste tijd, maar dan digitaal. Naast mijn blog en het lezen van en reageren op andere blogschrijvers, plaats ik af en toe een foto op Instagram. Dit waren voor mij al regelmatig terugkomende bezigheden, waardoor je contact maakt met andere mensen. Bovendien leer je anderen een beetje kennen door wat je leest en ziet.

En verder zit je opeens met een lege agenda voor je, waaruit alle afspraken geschrapt zijn, dus geen ‘reallife’ bezigheden meer buiten de deur, zoals bijvoorbeeld uitstapjes met fotomaatjes. Spontaan ontstond er het idee om toch met elkaar te blijven fotograferen. Ik zette een facebook-pagina op met een simpele opdracht om elke dag één of twee foto’s te plaatsen, die je die dag gemaakt hebt. We volgen daarbij de letters van het alfabet.

O mensen wat is het leuk! De meest uiteenlopende foto’s komen er langs. Iedereen doet zijn best en sommigen zijn thuis aan het knutselen gegaan met allerlei fototechnieken. Er wordt ook wat commentaar op elkaar geleverd. Zo houden we elkaar scherp en leren we er nog wat van. Ikzelf ben nog niet aan al te ingewikkelde dingen toegekomen, omdat ik vooralsnog mijn handen vol had aan het goed instellen van de facebook-pagina. Zoiets had ik nooit gedaan, maar met elkaar is het toch gelukt. Het deelnemersaantal groeit en groeit. We hebben inmiddels de #A #B en #C gehad.

Als je het ook leuk vindt, graag fotografeert en tijd over hebt, sluit je dan aan bij denietachterdegeraniumswillenzitters’. Het is vooral ook heel erg gezellig.

17 gedachtes over “Als we internet toch niet hadden……………

 1. Ik ga eens kijken 🙂
  Tot nog toe houden we ons hier bezig met de tuin. Die zag er nog nooit zo vroeg in het seizoen al toonbaar uit. Veel achterstallig onderhoud is al bijna klaar. Verder is het druk met hond en kat, dus vervelen is hier geen issue.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ha Sjanne,

  haha… ja… het internet!
  Ik ben er nu ook heel blij mee.
  Zo deel je toch de “smart”… ze zeggen, dat het halve smart is!

  Ik ga me aansluiten bij dat groepje!

  Groetjes en blijf gezond!
  Marlou

  .

  Like

 3. ik heb rondgemaild dat ik geen mensen ontvang, op lst vn mijn kinderen. Maar M. appte dat hij in aantocht was met de pas uitgekomen geert Mak die hij voor mij in boehandel de trbune ha opgehaald, comleet met geschenk en essay.
  Ik heb hem in de tuin gezet met mezelf op 2 meter afstand. Hij genoot van de kleuren in de tuin en declameerde een mooi gedicht over narcissen, van Jan van Nijlen. Hij is een geestig origineel heerschap en al gauw kwamen we op de evolutietheorie. Hij vertelde over een petitie die in zijn vriendenkring rondgaat om regeringsbeleid te wijzigen. We vinden dat niet alleen de zorgmensen maar ook de beleidsmensen en de instellingen applaus verdienen. Ze gaan er met de dag vermoeider uitzien, vonden wij. En ja hoor, daar ging ’s avonds de minister tegen de vlakte. Rutte zal het wel volhouden want die is van rubber.Dus die petitie tekenen wij niet, M. en ik.

  Geliked door 1 persoon

 4. Leuk idee voor de liefhebbers. van fotograferen. Mijn foto’s zijn meestal een rommeltje én ik heb geen facebook en dan kun je facebooksites bezoeken. Maar geeft niet, Het nu t van internet in deze vreemde tijden snap ik als geen ander;-)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s