Nacht in Caracas

Samen met de leesclub las ik ‘Nacht in Caracas‘. Het is de debuutroman van Karina Sainz Borgo en uit het Spaans vertaald door Arie van der Wal.

Ik maakte kennis met een totaal nieuwe wereld voor mij, het verscheurde Venezuela. Het verhaal gaat over een vrouw, Adelaide Falcon, die nadat ze haar moeder heeft begraven, alleen in het leven staat in een stad, die langzaam overgenomen wordt door rebellen. Ze probeert alle gewelddadigheden buiten de deur te houden, maar langzamerhand wordt de toestand onhoudbaar. Als haar eigen huis is bezet, duikt ze onder in het huis van haar net overleden buurvrouw. Daar ontstaat het plan om deze Venezuelaanse hel te ontvluchten. De heftige levensbedreigende werkelijk van alle dag wisselt de schrijfster af met terugblikken uit betere tijden. Toen het leven nog waard was te leven in het land. Een heftig boek, maar het boek zit goed in elkaar en de schrijfster heeft een prachtige schrijfstijl.

In het verhaal wordt verteld over de zogenaamde Vijzelliederen, die gezongen werden tijdens het monotone stampen van de mais. Bij dit youtube-filmpje hoor je het lied ‘Cantos del pilon’ en zie je beelden van Venezuela.

11 gedachtes over “Nacht in Caracas

 1. Ha Sjanne,

  wat een heftig boek lijkt me dat.
  Maar gaaf, dat je het dan met je club kunt delen.
  Hoe gaat dat nu trouwens? Gaat het clubje toch door of gaan jullie skypen??

  Lekker muziekje! Daar word ik best vrolijk van…

  Groetjes en blijf gezond!
  Marlou

  .

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s