F dag, over fietsers en futen

Op de facebook -site waar ik elke dag een foto plaats van iets met een letter van het alfabet is vandaag de F aan de beurt. De foto’s moeten actueel zijn, maar ik probeer een dag vooruit te werken. Gisteren was het zonnig, dus maakten we een flinke wandeling in de natuur. Met in mijn achterhoofd onderweg speurend naar iets met een F liepen we flink tegen de stevige koude wind in. Dat moet een mens toch goed doen, zou je denken. Je komt af en toe een andere wandelaar tegen en dan wijken we uit, ieder naar een andere kant van de weg.

Maar wat me aan het twijfelen brengt of je er wel zo goed aan doet, te gaan wandelen, dat zijn fietsers, die schreeuwend in groepjes toch best wel wat speeksel verliezen onderweg, naar elkaar toe maar ook naar de voetgangers die ze passeren. Zelfs gebeurde het vandaag, dat iemand zijn neus snuit op straat, zoals wielrenners dat gewoon zijn te doen. Ik vind dat altijd al goor, maar in deze tijd met gevaar voor Corona moet je toch bedenken, dat dat niet kan en zeker niet als daar net wandelaars lopen. Zo druk is het heus niet. De F van fietsers dus!

Die fietsers reden over dijken, maar in het water ernaast zag en hoorde ik baltsende de futen. Helaas was er teveel riet voor om de foto scherp te krijgen. Verderop kon ik er beter bij, maar die beesten duiken bij het minste of geringste de diepte in, zodat ik alleen op gepaste afstand kan fotograferen. Ik heb niet zo’n telelens, dat ik alles heel erg naar me toe kan halen. Maar het is wel een letter F en het zijn prachtige dieren!

Thuisgekomen mis ik mijn leesbril, die ik altijd aan een touwtje bij me draag. Foetsie, dat is balen!

17 gedachtes over “F dag, over fietsers en futen

 1. Ik snap dat niet. Ik ga ook fietsen (met een racefiets, ja), maar alleen en ik hou mijn snot netjes bij me. Regelmatig eens stoppen, beetje drinken en neus snuiten in een zakdoek. Moeilijk is dat allemaal niet. Het zijn die oetlullen die het allemaal om zeep helpen voor iedereen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mijn man doet dat ook zelf als hij binnen zit loop hij even naar de achterdeur om zijn neus te ‘snuiten’, dat heeft hij overgehouden van het hardlopen zegt hij, ik vind het ook vies.
  Balen van je bril.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat is dat toch met wielrenners en asociaal gedrag? Ik kan er met gemak een heel log aan wijden.
  Mij doe je altijd een plezier met futen, dus dank daarvoor.
  En hoe gaat het met jouw bijdrage voor de coronavirusfotouitdaging? šŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

 4. ha Sjanne,

  getver… die fietsers… brrr… ik vind het ook goor en nu helemaal. bah!
  Gelukkig zijn de Futen zich nergens van bewust.
  Die baltsen lekker door.

  Ik vind jouw foto’s altijd zo mooi en helder…

  Groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

 5. Een frisse neus halen in een dicht bevolkt deel van ons land lijkt me best wel een probleem. Inderdaad met al die fietsers die zich “het snot voor de ogen” fietsen.
  Wij wonen in een heel dun bevolkt gebied. Wij laten elke dag onze honden uit en lopen dan altijd een rondje van krap 4 km. Het aantal mensen dat we dan tegenkomen is op 1 hand te tellen.
  OT. Ik kan nu weer goed op jouw site komen, ws was de oude bezig zijnde te craschen pc. zelf de oorzaak. Nu met de nieuwe laptop gaat alles weer naar wens.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s