Vaak ben ik gelukkig

De opbouw van het boek zit apart in elkaar. Het is eigenlijk een brief van de ik-figuur aan haar vriendin. Ze begint te vertellen hoe het overlijden van haar man en zijn afscheid is verlopen. In haar leven heeft een partnerruil plaatsgevonden. De brief, gebruikt ze om de loop van haar leven op een rijtje te krijgen, en de keuzes die ze maakt in haar leven te verantwoorden. Daarbij is het een rouwproces, dat ze doormaakt. Op het verwarrende begin na, leest het boek heel prettig en helder. Mooi boek van de Deense schrijver Jens Christian Grondahl.

De korte samenvatting van bol.com: Ellinor en haar man Henning zijn goed bevriend met Anna en Georg. Maar alles verandert wanneer de twee stellen op skivakantie gaan en Anna en Henning omkomen in een lawine. Hun echtgenoten blijven alleen achter. In hun verdriet trekken Elli en Georg steeds meer naar elkaar toe, maar kunnen twee mensen zomaar opnieuw beginnen? Pas wanneer Georg jaren later overlijdt en Elli helemaal alleen achterblijft, durft ze het verleden onder ogen te komen – een verleden dat meer ontsluit dan rouw en verraad.

12 gedachtes over “Vaak ben ik gelukkig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s