Uitgestorven

We pakten de fiets om eens een groter rondje te kunnen maken. Voor het eerst in dagen waaide het minder, dus dan vind ik fietsen wel leuk. Maar er waren meer mensen op de weg, die blijkbaar hetzelfde idee hadden en ook wilden genieten van het mooie weer, dus was het oppassen geblazen en afstand houden.

Ik schoot even wat Hollandse plaatjes onderweg. Ik kan niet genoeg krijgen van koeien en sloten in het uitgestrekte land.

Omdat het mooie weer toch veel mensen naar buiten lokte, verwachtte ik niet dat De Dijk in Volendam er zo uitgestorven bij zou liggen. Meestal als we zo’n rondje fietsten via Overleek, Katwoude naar Volendam en via Edam weer op huis aan, moesten we echt het stuk Dijk lopen. Fietsend is er nog nooit een doorkomen aan geweest vanwege busladingen toeristen, die op De Dijk lopen te flaneren. En nu? Eén eenzame fietser en wij dan. Heel bijzonder zo.

12 gedachtes over “Uitgestorven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s