Oma en corona

Ons kleinkind is ruim één week oud. Alles gaat goed. Maar het jonge ouderpaar heeft er heel wat mee te stellen. De baby is erg klein en het vraagt extra oplettendheid of ze wel genoeg voeding binnen krijgt. Gelukkig was de kraamhulp de steun en toeverlaat van de kersverse papa en mama bij al hun onzekerheden of ze het wel goed doen. Wat zou ik ze ook graag meer ondersteunen dan nu mogelijk is. Natuurlijk hang ik aan de telefoon, en zijn we op bezoek geweest. Eén keer een flitsbezoek van 5 minuten en nog een keer een kwartiertje. Beschuit met muisjes houden we nog te goed. Als de kraamhulp is uitgezwaaid krijgt oma (en opa) waarschijnlijk en hopelijk toch een ietwat grotere rol toebedeeld. Wij hebben geduld. Het is gewoon ingewikkeld in coronatijd. We zien gelukkig regelmatig foto’s en filmpjes langskomen. Ook ben ik op verzoek aan het breien geslagen, want ze hebben een dekentje nodig.

Verder blijven we gewoon onze dingen doen, zoals regelmatig fietsen en wandelen, maar alsof de duvel ermee speelt, viel ons oog in een boekenkastje langs de kant van de weg, op dit boek.

Dat namen we toen maar mee, als goede voorbereiding op na de corona-tijd.

21 gedachtes over “Oma en corona

 1. Wat een leuke toevalligheid. Ik hoop dat jullie spoedig de jonge ouders wat meer kunnen bijstaan. De eerste weken/maanden is het niet altijd eenvoudig. Ik herinner mij hoeveel ik had aan de goede raad en hulp van mijn moeder. Als jonge ouder ben je zo onzeker en onervaren, nog meer als de baby extra klein is en je moet zoeken met de voeding.

  Geliked door 2 people

 2. Oh wat herkenbaar!!
  Wij zijn ook nog maar 2x geweest bij onze nieuwe kleinzoon en op afstand. K(R)aamvisite klinkt geestig, maar de realiteit is anders. Hopen op betere tijden.
  Leuk dat je breit. Ziet er al mooi uit.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het zit de opa’s en oma’s niet mee in deze tijd van Corona. Zeker niet als ze nog zo klein zijn zijn de risico’s niet uit te sluiten. Hier net over de grens hebben we een nieuwe uitbraak van Corona, Weer in Heinsberg, nu bij een vervoersbedrijf (DTP of zoiets) .

  Like

 4. Een goede kraamhulp is hartstikke fijn, en jullie tijd komt vast ook nog, geniet ondertussen van alle leuke foto’s of filmpjes. Sterkte.
  Trouwens, je hulp is al gevraagd, een dekentje, hoe leuk is dat en het ziet er nu al mooi uit.

  Like

 5. Gefeliciteerd met jullie kleinkindje. Niet leuk om niet echt te kunnen knuffelen en ruiken aan dat minimensje maar laat ons hopen dat dat snel weer mag. Nu nog even op afstand genieten.
  Veel geluk aan het minimensje en de ouders.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s